Op donderdag 19 september 2024 organiseerden Unie Van Actieve Verenigingen vzw, Gezonde Buurt-CM, Saamo Limburg, Femma, Feniks vzw, Ieder Stem Telt en de Stad Beringen gezamenlijk een debat. Er waren vier verschillende thematafels, waarbij aan elke tafel een ander onderwerp werd besproken. De aanwezige inwoners van Beringen deelden hun mening over deze onderwerpen en zochten naar oplossingen, die zij als aanbevelingen aan de politici willen voorleggen.

Daarna werden de politici binnengebracht. Dit keer namen zij niet het woord, maar zaten ze achter in de zaal om naar de burgers te luisteren. De woordvoerders van elke groep presenteerden de aanbevelingen die naar voren kwamen. De politici werden gevraagd om deze voorstellen tijdens hun ambtstermijn uit te voeren. Daarnaast werden ook positieve punten benoemd die goed gingen in Stad Beringen.

Bij de ingang kregen de deelnemers kaarten waarop zij konden antwoorden op de vraag: “Als ik burgemeester was, hoe zou ik deze gemeenschap helpen?” Deze kaarten zullen worden ingelijst en opgehangen in het gemeentehuis, zodat de politici de ideeën kunnen zien.

Aan het einde van de activiteit hadden de bewoners de gelegenheid om met de politici te praten onder het genot van drankjes en hapjes.

Het evenement verliep succesvol, en we willen de inwoners van Beringen bedanken voor hun deelname en waardevolle voorstellen.

link TVL: Ieders Stem Telt-cafés moeten Limburgers overtuigen om op 13 oktober te gaan stemmen – TV Limburg